Frank Rijkaard: Demoralize olmamamız gerekiyor

VideoFutbol   at  23:12  

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Trabzonspor yenilgisini değerlendirdi, golde hata yapan Emre Güngör hakkında konuştu..

Rijkaard'ın açıklamaları şu şekilde:
"Karşılıklı olarak hem onların hem bizim birçok pozisyonumuz oldu. Bu şekilde yenildiğimiz için üzgünüm. Deplasmanda kaybettiğimiz puanlar işimizi zora soktu, durumumuz karmaşık bir hal aldı. Demoralize olmamamız gerekiyor."

"EMRE'YE DESTEĞİMİ VERDİM"
Emre'nin hata yapması ile ilgili bir soru üzerine "Kendisine desteğimi verdim. Bireysel hatalardan birçok gol yedik, rakibe hediye verdik. Emre elinden gelenin en iyisini yaptı, birçok pozisyonu engelledi. Soyunma odasında desteğimi verdim kedisine" diye cevap veren Hollandalı hoca Fenerbahçe derbisi ile ilgili soru üzerine ise "Zamanı değil" dedi..

BASIN TOPLANTISINDA FRANK RIJKAARD'IN SÖYLEDİKLERİ
Frank Rijkaard basın toplantısında ise Trabzonspor karşısında üzücü bir sonuç aldıklarını ifade ederek, "Maça gayet iyi başladık. Takımımız iyi mücadele etti. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik ve bireysel hatadan bir gol yiyerek maçı kaybettik" dedi.

BİZ İLK GOLÜ ATMAYI BECEREMEDİK
Maçın kırılma anlarının girdikleri gol pozisyonlarını değerlendirememek olduğunu kaydeden Rijkaard, şöyle devam etti: "Trabzonsporlu oyuncular ilk golü attı, biz ilk golü atmayı beceremedik. Biz de şampiyon olmak istiyoruz. Bunun için geriye düştüğümüz zaman risk almak durumundayız. Son bölümde rakibimiz kontraataktan çok pozisyon buldu. Bireysel hatan bir gol yedik. Emre Güngör, bir hata yaptı, ama 2-3 de yüzde yüz pozisyonu engelledi. Bunları yapmamız, daha fazla çalışmamız lazım. Şampiyonluğa gidiyorsak kolay gol yememeliyiz."

Deplasmanlarda çok puan kaybettiklerinin kaydeden Rijkaard, "Önümüzde 8 maç var ve hepsinden galibiyetle ayrılmamız gerektiğini düşünüyorum. Artık puan kaybetme lüksümüz kalmadı" diye konuştu.

"BURSASPOR ŞAMPİYONLUĞUN FAVORİSİ AMA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"
Rijkaard, şampiyonluk şanslarının olduğunu ve son dakikaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini anlatarak, "Geçen hafta Bursaspor'un şansı fazla dedim, ama tepki aldım. Bursaspor favoridir ve biz son dakikaya kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Rijkaard, bir gazetecinin kimden tepki aldın sorusu üzerine, şunları söyledi:
"O zaman yaptığım açıklamam açıktı. Herkes Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a odaklanıyordu. Bursaspor'un 1 maçı eksik ve Ankaraspor'dan 3 puan alacaktı. O nedenle bu tür açıklama yapmıştım ve tepki aldım. Ama bu kesinlikle şikayet değil. Önümüzdeki maçları kazanmamız gerekiyor. Diğer taraftan büyük isimlere karşı rakipler farklı motive ediyor. Bizim de daha farklı mücadele etmemiz gerekiyor."

About the Author

Write admin description here..

Tags

© 2013 Süper Galatasaray. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.