Samsunspor-Galatasaray: 2-4 (Video-Maç Özeti)

VideoFutbol   at  20:58  

Galatasaray, Samsun'da sezonun unutulmazları arasına girecek 4 gollü bir galibiyet aldı!... Samsunspor karşısında ilk yarıda adeta kayıpları oynayan ve 2-0 yenik duruma düşen sarı kırmızılılar ikinci yarıda müthiş bir geri dönüş yapıp maçı 4-2 kazandı. Ama kaç sezondur zirveyi özleyen Galatasaray asıl geri dönüşü zaten sezon başında yapmıştı...

Film gibi bir maçtı! Bir yandan ligin en az gol yiyen takımı, diğer yanda en az gol atan iki takımından biri... Ancak istatistikler bu maçta herkesi yanılttı!

Samsunspor, en golcü oyuncusu Bance'nin yokuluğunnda 2-0 öne geçti... Ancak ikinci yarıda dirilen Aslan maçı çevirmeyi başardı: 2-4!

Maça tutuk başlayan Galatasaray, Samsunspor'un ilk bölümlerdeki presine cevap vermekte zorlandı. İlk dakikalar orta alan mücadelesi şeklinde geçerken Aslan 22.dakikada şoku yaşadı.

SABRİ FORMSUZ DÖNDÜ
Zenke'nin derinlemesine pasında, 48 gün sonra formasına kavuşan Sabri'nin de hatasıyla topla buluşan Ekigho, Muslera'yı da çalımlayarak topu boş ağlara gönderdi. Bu gol Samsunspor'u 1-0 öne geçirirken, G.Saray'ın da deplasmanda 670 dakika sonra yediği ilk gol oldu.

Samsunspor Galatasaray maçı golleri ve geniş özetiGolden sonra da geriye çekilmeyen Samsun, çok geçmeden 2. golü de buldu.

Dakikalar 32'yi gösterirken, ceza sahasına gönderilen top, yine Sabri'nin kafasından sekince Ekigho'nun önünde kaldı. Nijeryalı golcü de Muslera'nın sağından ikinci kez ağları sarstı: 2-0. İlerleyen dakikalarda Elmander ve Baros'la gol arayan Aslan, aradığını bulamayınca devreyi 2-0 geride kapattı.

İKİNCİ YARIDA BİR BAŞKA ASLAN
İkinci yarıda Fatih Terim'in değişiklikleri maçın kaderini çizdi. İkinci yada Sabri, Engin ve Melo'yu kenara çeken Terim, Servet, Riera ve Sercan'ı oyuna sürdü.

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray çok geçmeden golü de buldu. 51. dakikada sağ kanattan Ujfaluji'nin ortasında Semih ön direğe hareketlendi. Orada kaleci Ertuğrul'la anlaşamayan Samsunsporlu Adem topu kendi kalesine gönderdi.

Bu golle vitesi daha da yükselten Cim Bom, aradığı beraberlik golünü 69'da buldu. 3 Samsun savunmacının inanılmaz hatasında top ceza sahasında boşta kaldı. Oraya koşan Selçuk bekletmeden çok sert vurdu ve skoru 2-2'ye getirdi.

Ancak Aslan'ın Samsun'u bırakmaya niyeti yoktu! Dakikalar 78'i gösterirken Emre Çolak'ın ortasında bom boş kalan Milan Baros, harika bir kafa golüyle G.Saray'ı 2-0'dan 3-2 öne geçirdi! Ardından 84'te sahne alan Sercan Yıldırım, resitalin finalini yaptı: 2-4!

Öte yandan Fatih Terim de, G.Saray'ın başındaki 13. Samsun maçın 12. galibiyetini aldı.

Bu sonuçla 43 puana yükselen G.Saray zirvedeki yerini korudu. Samsunspor ise 13 puanda kaldı.

SAMSUNSPOR: 2 - GALATASARAY: 4

STAT: Samsun 19 Mayıs
HAKEM: Özgür Yankaya

SAMSUNSPOR: Ertuğrul, Adem, Kemal, Akaki, Yenal, Murat Ceylan, Fink (Dk. 72 Dominguez), Murat Yıldırım, Hakan, Ekigho (Dk. 77 Serdar Özkan), Zenke
TEKNİK DİREKTÖR: Vladimir Petkovic

GALATASARAY: Muslera, Sabri (Dk. 46 Riera), Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Melo (Dk. 75 Sercan Yıldırım), Selçuk, Engin (Dk. 57 Servet), Emre, Baros, Elmander
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

GOLLER: Dk. 22 ve Dk. 32 Ekigho (Samsunspor), Dk. 51 Semih Kaya, Dk. 69 Selçuk, Dk. 78 Baros, Dk. 84 Sercan (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Ertuğrul (Samsunspor), Melo

About the Author

Write admin description here..

Tags

© 2013 Süper Galatasaray. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.