Galatasaray Nijeryalı Dayo Oja'yı gönderdi

VideoFutbol   at  15:45  

G.Saray 18'lik Nijeryalı'yı gönderdi!.. Galatasaray'da kısa bir süre önce Florya Metin Oktay Tesisleri'nde denemeye alınan Nijeryalı Dayo Oja geçer not alamadı ve ülkesine gönderildi.

Fatih Terim'in takımın başına geçmesinin ardından altyapıda da büyük bir yapılanmanın altına imza atan Galatasaray'da kısa bir süre önce denemeye alınan Nijeryalı Dayo Oja geçer not alamadı.

Menajerler ve sarı-kırmızılı kulübün scout ekibinin tavsiyesi ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde 3 günlük antrenman programına tabii tutuluna 18 yaşındaki Oja'nın performansı beğenilmedi ve genç yetenek ülkesine gönderildi.

Galatasaray Futbol Akademisi Genel Koordinatörü Müfit Erkasap, "Altyapı hocalarımız Nijeryalı Oja'yı bir süre denedi ve çeşitli testlerle performansını ölçtü. Ancak 18 yaşındaki futbolcunun performansı bizim için yeterli değil. Kendisine teşekkür ettik ve ülkesine uğurladık." dedi.

Galatasaray Altyapısı'nda büyük değişimlerin yaşandığını belirten Erkasap, "Biz buraya geldiğimizde öncelikle bir hasar tespiti yaptık ardından da çalışmalarımıza başladık. Galatasaray'ın altyapı kategorilerinde bazı problemler var ve biz şu anda bu problemleri çözüyoruz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde oyuncu tarama ekibimiz görevini başarılı bir şekilde yapıyor. Bundan sonra da genç ve yetenekli yabancı futbolcular Florya'dan içeri girecek. Bu konuda iyi bir sistem kurduk ama deneyeceğimiz her futbolcuyu bünyemize kazandırmak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

18 yaşındaki Nijeryalı Dayo Oja'yı Florya'da deneyen Galatasaray'ın önümüzdeki dönemde de Nijerya, Senegal ve Fildişi Sahilleri'nden bazı oyuncular deneyeceği öğrenildi.

Tags:
About the Author

Write admin description here..

Tags

© 2013 Süper Galatasaray. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.